maanantai 22. marraskuuta 2010

Yökyläilyjä

Viikonloppuna olimme Tedin kanssa ensimmäistä kertaa yökylässä Raumalla "isovanhempien" luona. Kun saavuimme Raumalle, Tedi oli heti tutkimassa joka nurkan ja iso takapiha oli pelottava paikka, joten jouduin itse juoksentelemaan Tedin kanssa pihalla että poika uskalsi hieman liikkua. Jasu taasen ei tykännyt meidän vierailusta, hän kun ei voi ymmärtää tuollaisia pieniä (tosin Tedi on jo Jasua isompi..) ja energisiä pakkauksia. Mutta hän oleili mielellään vanhempieni makuuhuoneessa ja takkahuoneen sohvalla jonne Tedi ei ylettynyt. Pikkuhiljaa Tedi rohkaistui ulkonakin ja uskalsi jopa mennä pihalle ihan yksinään. Elmokin tuli lauantaina käymään, joten voi sitä riemua kun pojilla oli iso piha missä riekkua mielin määrin. Tedi nukkuikin Raumalla mielettömän hyvin, ensimmäisenä yönä taidettiin nukkua yhdeksän tunnin yöunet ilman heräilyjä.. toisena yönä tosin heräsin keskellä yötä siihen, kun Tedi vinkui huoneessa olevan peilioven edessä ja katseli minua sitä kautta. Raukka parka luuli että olen jossain tavoittamattomissa ja voi sitä riemua kun nousin ja hän tajusi ettei ollutkaan jäänyt yksin näkymättömän seinän taakse.

Kävimme lauantaina äitin kanssa ostamassa Tedille uuden ruokakiponkin. Nyt hänellä on iso kippo jossa on liukueste, sillä ennen Tedi on syönyt Elmon pienestä muovikipasta joka liikkuu todella nopeasti ruokapaikalta olohuoneeseen Tedin ahmiessa ruokaansa. Äiti osti Tedille myös kivan purulelun, jonka pitäisi myös auttaa ienten kutinaan.. katsotaan nyt miten se toimii. Tedi on kyllä aika tehokkaasti sulattanut isovanhempiensa sydämet. Kun aloin puhelemaan vanhemmilleni että olen koiraa ottamassa niin sieltä tuli vastaukseksi että he eivät sen perään sitten katso ja itse saan kokoajan sen kanssa olla mutta kuinkas kävikään.. ihan kiltisti iskä jäi Tedin kanssa leikkimään kun me kävimme kaupungilla ja äiti nukkui hänen kanssaan päikkäreitä ku
n käväsin kaverin luona. Mutta eihän kukaan voi Tediä vastustaa!


Kävimme Tedin kanssa Raumalla moikkaamassa ystäväni koiraa Rokia. Roki on aika isokokoinen sekarotuinen, mutta Tedi alkoi heti leikkimään hänen kanssaan. Ulkona Roki hieman innostui ja rupesi haukkumaan ja sitä Tepponen hieman pelästyi, mutta tajusi kyllä ettei siitä seurannut mitään pahempaa. Tediä ei siis paljoakaan pelota toiset koirat mikä on todella hyvä juttu. Kunhan Tedi saa ekat rokotukset niin voimmekin lähteä koirapuistoon katsastelemaan kaikennäköisiä ja -kokosia koirakavereita.

Opettelimme Tedin kanssa myös takakopassa matkustamista. Laitoin Tedille muutaman kikkaran takakopan perälle, että sain luukun kiinni. Tedi kun on aikalailla ruuan perään... Aluksi kävimme viemässä äitin kaupungille ja Tedi hieman vinkui mutta sitten hiljeni ja alk
oi nukkumaan tyytyväisenä. Sunnuntaina Tedi yrittikin jo itse hypätä takakoppaan, joten eipä se ainakaan mikään ihan hirveä paikka ole. Tedi oli myös koko takaisintulomatkan Raumalta Turkuun takakopassa ihan kiltisti ja kotona takaa löytyi uninen pikku koira.


Eilen oli pienimuotoinen hoitopäivä. Leikkasin Tedin tassukarvat ja putsattiin molempien koirien korvat. Tedi on kyllä todella mukava näissä hoitotoimenpiteissä, ihan pienen hetken se jaksaa rimpuilla ja nyyhkytellä, mutta sen jälkeen hän alkaa tyytyväisenä nukkua. Huomenna otetaan taas ohjelmaan kynsien leikkuu joka viimeksi sujui kuin leikiten. Olen myös pessyt Tedin nyt kaksi kertaa ja sekin alkaa sujua jo paremmin.. föönikään ei ole enää mikään hirviö hänen mielestään.


Tänään oli kauhea myräkkä, mutta pojat innostuivat lumesta.
Onneksi on oma takapiha, joten saatoin päästää pojat juoksemaan pihalle ja itse seisoa ikkunassa katsomassa toisten riehumista. Tedi innostui pyydystämään lumihiutaleita ja Elmo vaan ihmetteli vieressä että mitä se pikkuinen puree ilmaa.. Tedin kanssa joka päivä tapahtuu jotain uutta ja kaikki on jännää tälle pienelle pallerolle. Hihnassakin ollaan jo opittu hieman kävelemään ja opimme kokoajan lisää. Tediä en kyllä enää vaihtaisi, sen verran ihana hän on :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti