lauantai 13. marraskuuta 2010

Pesutouhuja sekä ensimmäiset vieraat

Eilen oli jännä päivä. Aamulla kaikki oli vielä normaalisti, kunnes Ridge tuli kotiin - oli ensimmäisen kunnon siivouksen aika. Kun imuri kaivettiin ulos siivouskomerosta ja pistettiin päälle, Tedi rohkeana poikana meni varovaisesti tarkastelemaan mikä tämä ihmeellinen kauheaa ääntä pitävä vehje on.. Vähän se pelotti ja poika päätti, että on parempi katsella asunnon toisesta päästä imurinvarressa huhkivaa Ridgeä kuin mennä liian lähelle. Sen sijaan kun minä aloin tulla mopin kanssa perässä, lattialla viuhuva äänetön kasa oli ihan selvästi hänelle tarkoitettu lelu.. Siinä olikin mukava yrittää moppailla kun pienokainen roikkuu mopissa intoa puhkuen. Kun moppi kävi tylsäksi, Tedi rohkaistui ja päätti hyökätä myös imurin kimppuun! Tämä oli aika ennenkuulumatonta, sillä Elmo vastakohtana istui sohvalla paniikissa peläten imuria, samoin on kaikki aiemmatkin tapaamani koirat Jasu mukaan lukien pelänneet imuria, mutta meidän pieni hurjapää päätti että se pitää vähintään tappaa. No saimme kuitenkin siivouksen suoritettua kunnialla loppuun ja olikin aika viedä Tedi ensimmäistä kertaa kokopesulle.

Ensimmäisinä päivinähän Tedi pelkäsi suihkua ja varsinkin sitä kun hanasta tuli vettä lattiaan saakka.. Nykyään suihku ei olekaan enää pelottava ja hanan alle pitää tietenkin ensimmäisenä tunkea pää. Kuitenkaan koko pojan kastelu ei sitten enää ollutkaan niin hauskaa ja kyllä siinä pienet itkutkin pääsi kun hän tajusi ettei sieltä livistetä minnekään vaan pitää kiltisti olla litimärkänä. Kuitenkin suoriuduttiin pesusta ihan kunnialla ja pennusta tuli puhdas :D Föönaaminen olikin sitten tämän "vesikidutuksen" jälkeen jo ihan kamala juttu ja koko föönauksen ajan häntä itketti. Siinä tarvittiinkin sitten jo vähän Ridgen apua, sillä kaksin käsin on vaikea pitää fööniä, harjaa ja pentua. Loppujen lopuksi saatiin kyllä Tedistä kuiva ja mahdottoman pehmeä pikku karvapallero.

Illalla sitten saapuikin jo vieraita etuajassa, sillä tänään oli minun synttäri/tuparit, joihin kutsuttiin äiti ja iskä Raumalta, sekä mummi ja serkkuni Kankaanpäästä. Äiti ja mummi tulivat siis eilen illalla ja Tedi oli heitä iloisesti vastaanottamassa. Mummi toi pienen tuliaisenkin Tedille, jota innolla avattiin ja sieltä löytyikin possulelu, joka taitaa olla tällä hetkellä ykkösenä Tedin lempparileluissa. Jasukin tuli katsomaan Tediä. Jasu ei pahemmin välitä pikkuisista kavereista ja hänessä taitaa olla jotain suuriakin herrasmiehen elkeitä, sillä Tedi tajusi heti ettei Jasun kanssa leikitäkkään niinkuin Elmon kanssa. Vaikka Jasu onkin matalampi (tosin lihavempi) kuin Tedi, pikkuinen ei silti hyökännyt sen kimppuun, vaan antoi Jasun kuljeskella suht rauhassa. Yökin meni loistavasti, Tedi ei herättänyt minua kertaakaan! Pari kertaa tosin heräsin siihen kun hän änkesi viereen tai tyynylle, mutta tätä ennen jokaöiset puremiset ja herää nyt! -yritykset jäivät vallan pois.

Tänään sitten tuli loputkin kpääläiset. Tedi näytti oikein mallikkaalta lapselta, sillä hän oli koko ajan mahdottoman väsynyt eikä riekkunut tai roikkunut kenenkään lahkeissa.. Kaikki olivat myytyjä Tedin suloisuudesta (tietenkin!) ja hän sai vähän vielä lisää lahjoja, frisbee-lelun ja nameja. Nyt voidaankin aloittaa harjoittelemaan arkipäivän tottelevaisuutta vähän enemmänkin. Hienosti hän osaa jo istua ja useimmiten myös tulla luokse jollei nyt jotain hurjan mielenkiintoista ole touhuamassa. Tedin juhlimiset menivät siis lähinnä nukkuessa, mutta ei mikään ihmekään sillä aamulla ne riehuivat Elmon kanssa oikein kunnolla, joten pientä kauheasti väsytti. T
osin kun lähdin pikkulikkojen kanssa Makuunissa käymään Tedi kuulemma oli alkanut heräillä ja hieman hullutella täällä, mutta äiti oli leikkinyt sen kanssa joten eipä sen kunnon riiviöluonne vieläkään paljastunut...

Luulenpa että Tedi on valloittanut jo kaikkien sydämet eikä mikään ihme! Hän on vaan niin suloinen ja kertakaikkisen vastustamaton pikkukakara.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti