keskiviikko 2. maaliskuuta 2011

Näytelmiä

Taas on hetki vierähtänyt kirjoittamisesta, mutta.. olemme Tedin kanssa nyt aloitelleet näyttelykoiran uraa! 12.2 käväisimme Paimiossa Match Showssa. Pakkasta oli reilut kymmenen astetta ja luulinkin että mätsäri järjestetään sisällä, koska ilmoituksessakin luki että eläinhoitolan tiloissa. No, se olikin ulkona ja minä olin tietenkin pukeutunut aika kevyesti. Jouduimme paikan päällä odottelemaankin tunnin verran, mutta onneksi Tedillä on jo mahtava turkki, joten ainoa joka siellä oli syväjäässä olin minä. Mätsärissä oli yhteensä huimat 42 pentua! Kun pääsimme kehään, kilpakumppaninamme oli lapinkoira. Tedi meni todella kivasti, seisominen tosin tuotti hieman hankaluuksia kun olisi ollut niiiiin kiva mennä moikkaamaan kaikkia muita koiria! Saimme kuitenkin punaisen nauhan ja tuomari kehui todella paljon Tedin liikkeitä. Kun tuli punaisen kehän vuoro, meidät valittiin viiden parhaan joukkoon! Siitä emme kuitenkaan enää sijoittuneet, mutta olin hirveän ylpeä Tedistä, sillä se oli sitten päihittänyt kymmeniä muita pentuja. Ja minä sain vähän tietää, millä lailla Tedi käyttäytyy kehässä.

19.2 matkasimme sitten Lohjalle Tedin ensimmäiseen pentunäyttelyyn. Tedi oli aivan tohkeissaan kun pääsimme paikan päälle ja siellä oli kasoittain uusia karvaisia kavereita. Kuitenkin kun istuimme hetken paikoillamme, Tedi lopetti piipppailun ja riehumisen ja päätti seurailla tilannetta vähän lunkimmin. Minä olin aivan pyörtymisen partaalla, sillä olihan tämä minullekin ensimmäinen kerta "kunnon kehässä" sitten.. no varmaan 8 vuoden. Näyttelyssä oli lisäksemme vain yksi lammaskoira, Azedag's My Secret Storyteller eli Paavo. Paavo oli Tediä ihan hirveästi isompi, joten edustimme aika lailla ääripäitä. Kehään päästyämme Tedi käyttäytyi oikein mallikkaasti, seisoi nätisti ja enne kaikkea liikkui aivan mielettömän hyvin. Tuomari mittasi Tedin säkäkorkeuden ja se oli 52cm. Hieman hän epäili, että kasvaako Tedi alarajaan asti. Koko touhu oli kuitenkin hieman outo, sillä tuomari ei oikein tiennyt lampureista ja oli varmasti hieman hämillään näistä kahdesta täysin erilaisesta pennusta. Lopputuloksena Paavo sai ykkösen ja Tedi kakkosen, eikä muuta sitten jaettukaan. Tuomari vielä kehotti meitä viemään pojat jollekin asiantuntevalle tuomarille.. Kaiken kaikkiaan reissu oli kyllä todella mukava ja saatiin kunnon harjoitusta tulevia koitoksia varten! Tässä kuussa sitten uudestaan :)




Tässä vielä tuomarin arvostelu Tedistä kokonaisuudessaan:
Pieni, mittasuhteiltaan oikea pentu, jolla vahva pää. Luusto saisi olla hieman vahvempi. Niukasti kulmautunut edestä, riittävästi takaa. Hyvä, pitkä sääri. Kaula voisi olla hieman pidempi. Köyristää hieman ylälinjaansa. Vielä kovin kapea runko. Liikkuu hyvin.



Hiihtoloman vietimmekin Tedin kanssa Raumalla. Ridge ja Elmo olivat myös kotonaan, ja kävimmekin pariin otteeseen juoksuttamassa poikia Unajan metikössä. Voi sitä riemua, kun nämä karasivat edestakaisin metsässä ja hyvin maittoi uni sen jälkeen!
Olemme nyt myös täällä Turussa käyneet muutaman kerran koirapuistossa, tosin niin myöhään että siellä ei yleensä ole ollut muita. Eilinen olikin poikkeus, sillä siellä oli meidän lisäksi 4 muutakin koiraa. Tedi oli aivan innoissaan uusista kavereista ja paineli täysillä menemään.

Kävimme myös ennen hiihtolomaa iltalenkillä Divan (Bluechannel Dancing Diva) kanssa, ja pikkuiset olivat ihana pari juostessaan keskenään. Tedi vähän aluksi arasteli innokasta Divaa, taisi olla vaan kohtelias naiselle, mutta kun vähän tutustui niin kyllä vauhtia riitti näissä karvapalleroissa.




Tedi on kasvanut taas huimasti. Hiihtolomalla mittasin sen säkäkorkeuden kotona, ja poika oli kasvanut viikossa 1,5cm eli mittaa tuli jo 53,5cm. Luultavasti Tedi siis ainakin alarajan vielä jossain vaiheessa saavuttaa :) Tepposelle on myös ihan nyt tullut vähän enemmän massaa, eikä hän ole enää niin kapea ja luikku, vaan alkaa näyttää ihan hienolta miehenalulta.
Olemme vaihtaneet ruuan nyt J&V Junioriin ja sitä on toinen säkki menossa. Ruoka maittaa Tedille hyvin (toisaalta, mikä ruoka ei maittaisi...) ja Tedi on pysynyt hyvässä kunnossa tuon ruuan kanssa.


En viitsi tänne latailla hirveästi kuvia, ettei koko tila mene niihin, joten tein Tedille oman kuvasivuston. Sinne pääsee tästä. Tuolta löytyy enemmänkin kuvia ja koko ajan laitan lisää, kunhan vaan ehdin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti