keskiviikko 19. tammikuuta 2011

Meidän pieni ekaluokkalainen

Ollaan nyt Tedin kanssa alotettu pentukurssi ja kaksi kertaa onkin jo takana. Kurssilla on myös toinen lampuriherra Touho, joka tuntuu olevan Tedin suosikki kaikista :) Tähän mennessä ollaan opeteltu rauhoittumisharjoitusta, seuraamista ja paikalla olemista.. Myös minä olen saanut läksyä, sillä minun tulee opetella palkitsemaan Tediä juuri oikealla hetkellä äänimerkillä.. tästä voi olla hyvä jatkaa joskus vielä naksutinkoulutukseen, mutta nyt mennään näillä ja meillä molemmilla tuntuu olevan paljon oppimista! Tedi kyllä osaa jo todella hyvin mm. tuon seuraamisen ja pian pitääkin painua pihalle opettelemaan myös näyttelyhihnan kanssa vierellä kävelemistä. Tedi osaa myös hirvittävän hyvin pysyä jo aloilleen kun tehdään eri hoitotoimenpiteitä, mistä olen enemmän kuin tyytyväinen.

Tediltä on lähtenyt jo kolme pientä etuhammasta, kaikki hienosti ylhäältä rivissä, joten Tedi on todellinen ekaluokkalainen myös tuon hampaiden ulkonäön puolesta :D Alahampaatkin heiluvat aikalailla, joten mitä luultavimmin nekin tässä ihan lähipäivinä putoavat. Kulmurit ovat vielä tiukasti kiinni, mutta eiköhän nekin pian ala heilumaan ja tippuilemaan.

Nyt olen 99,9% varmuudella päättänyt lähteväni Tedin kanssa Lohjan pentunäyttelyyn ensi kuussa. Siispä olemme harjoitelleet ahkerasti seisomista ja ihan hieman näyttelyhihnassa kävelemistä.. Seisominen menee jo suhteellisen hyvin, Tedi pysyy paikoillaan jo jonkin aikaa, mutta asento nyt vähän vaihtelee. Kaipa se siitä treenaamalla sitten paranee :)



Ridgen vanhempien koira, Roosa, oli myös täällä meillä hoidossa viikon verran. Roosa on 10-vee arvonsa tunteva pieni villakoiraneiti. Hän ei liiemmin välittänyt Tedin leikkiyrityksistä, mutta Tedi kyllä ihan nätisti uskoi Roosan kiukutteluja. Välillä Tediä vaan rupesi harmittamaan, kun toinen murisee hänelle, joten Tedikin opetteli "murisemaan" takaisin - tosin turvallisen välimatkan päästä. Tedin murina ei kyllä oikein kuulostanut koiralta, vaan lähinnä joltain karhun ja pikkulapsen risteytykseltä.. Toisinaan Roosa taas hyväksyi Tedin seuran, kun Tedi ei ollut liian innoissaan ja mukavasti meillä viikko sujui täällä koirien kanssa. Käytiin myös myöhään illalla juoksuttamassa tätä kolmikkoa koirapuistosssa ja Roosakin intoutui juoksemaan poikien perässä - vauhti ei vaan oikein riittänyt, mutta oli ihana nähdä Roosakin niin täpinöissään ja täynnä elämää.

Muuten meillä täällä kotona on mennyt hyvin, Tedi on hieman rauhoittunut eikä pure enää juuri ollenkaan. Tedistä alkaa pikkuhiljaa tulla iso poika.. kasvanut se ainakin on kauheasti taas! Mutta vielä mahtuu syliin :) Meillä ei täällä ole puntaria, mutta Elmo painaa n. 11,5 kg ja näin käsin Tedi tuntuu ainakin kilon painavammalta. Kyllä Tepponen tästä henkisestikin kasvaa joka hetki ja toisaalta kiva että meillä täällä on vielä tuollainen välillä kunnon hepuleita saava pikkuvesseli! (löysin arkistoista tuollaisen kuvan, missä pojat tapaavat ihan ensimmäisiä kertoja.. nykyään Tedi on reippaasti Elmoa korkeampi jo. Niin se aika vaan kuluu..)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti