sunnuntai 12. joulukuuta 2010

Ensimmäinen lääkärikäynti ja uudet kaverit

Minulla on ollut hieman kiireitä tässä, kun on kaikkien kurssien lopputentit ja -työt käsillä, mutta nyt hieman Tedinkin kuulumisia!

Viime viikolla kävimme Tedin kanssa ensimmäistä kertaa lääkärissä, kun 12 viikkoa oli tullut täyteen! Olimme hieman ajoissa, kun olin varannut aikaa vähän liikaakin parkkipaikan etsimiseen. Odotushuoneessa oli meidän lisäksi chihuahua. Tämä pikkukaveri murisi ja ärisi Tedille, jota Tedi sitten pelkäsi ja tunki syliin.. Kiukkuisen kaverin lähdettyä Tedi sai taas uuden parhaan kaverin miehestä, joka odotteli meidän kanssa. Tedi on kyllä niin ihmisrakas ja haluaisi vain pusutella kaikkia uusia tuttavuuksia! Kun pääsimme sitten vastaanotolle, Tediä hieman kummastutti iso pöytä. Pöydälle päästyään hän kuitenkin seisoskeli aivan rauhassa ja lääkärisetä oli myös maailman kivoin tyyppi hänen mielestään. Kun lääkäri oli tutkinut Tedin, Tediä alkoikin jo väsyttää ja hän päätti ruveta makoilemaan pöydällä - ei siis ainakaan turhia pelkää. Piikkiäkään Tedi ei tainnut pahemmin huomata, hieman vilkaisi lääkäriä ilmeellä että "mitäs siinä nipistelet". Tediä kehuttiin todella kivaksi koiraksi ja tervekin oli kaikin puolin. Kun lähdimme, odotushuoneessa oli toinenkin pentu miehen ja naisen kanssa. Tämä mies lohkaisi, että Tedi näyttää siltä kuin sillä olisi takki päällä.. ja tätä Tedi on kuullutkin paljon. Moni on sanonut, että on aluksi katsonut Tedillä olevan villapuku päällä ja tarkemmin huomannut että se onkin ihan vaan Tedin turkki :D


Viikonlopuksi suuntasimmekin Raumalle. Tedillä oli tällä kertaa paljon jännittävämpi reissu, kuin viimeksi. Perjantaina menimme katsomaan ystäväni Ellin uutta kotia ja moikkaamaan heidän elukoitaan. Siellä meitä vastassa olikin Renne, alle vuoden ikäinen collieuros. Päästimme pojat pihalle, mutta Renne oli vähän liian innokas, eikä osannut kunnolla varoa Tediä, joten Tedi katsoi parhaimmaksi seisoa jalkojeni takana ja sieltä haukkua Renneä. Sisällä Juhnu sitten piti Rennestä kiinni ja Tedi tykkäsi hänestä niiiin paljon kun Renne ei päässyt juoksemaan hänen yli. Sitten Tedi saikin elämänsä ensimmäistä kertaa tutustua kissaan - Oliveriin. Oliver oli heti myyty ja alkoi vain puskea Tediä.. Tedikin tykkäsi Olkusta ja kissa olikin sopivamman kokoinen leikkikaveri. Oliverin muhkea häntä oli kuitenkin niin kiva, että sitä piti puraista, jolloin Oliver vähän sähisi Tedille. Tätä Tedi rupesi ihmettelemään ja haukkumaan kissaa, joka puolestaan pelkäsi haukkumista ja pakeni sohvan selkänojalle. Loppuvierailun ajan Tedi olikin sitten vain meidän ihmisten seurassa ja tutki innoissaan joka paikan.

Illalla kävimme hakemassa äitin ja hänen ystävänsä Virpin taidemuseon juhlasta. Menimme vielä hetkeksi Virpin pihalle moikkaamaan hänen 3,5 -vuotiasta labradorinnoutajaa Miloa. Milo oli kivempi leikkikaveri, kuin Renne, sillä Milo osasi leikkiä nätisti Tedin kanssa. Vähän oli kyllä jännää, kun toinen oli niin iso, mutta kyllä pojat sitten hieman juoksentelivatkin ja Tedikin sai rohkeutta leikkiä Milon kanssa. Tämän jälkeen menimmekin kotiin ja kyllä oli väsynyt lapsi! Nukuttiinkin reilut 10h yöunet ilman herätyksiä.


Kävimme myös joka päivä hiukan kävelemässä Jasun kanssa. Jasu ei pitkiä lenkkejä jaksa, joten nämä kävelyt olivat hyvää harjoitusta hihnassa kulkemiseen. Tänään menimme pellolle, joka on meitä lähellä ja siellä Tedi sai juosta vapaana. Poika osaa todella hienosti tulla kutsusta luokse.. Tosin ei Tedi uskalla vielä kauas lähteäkään. Juokseminen olikin lähinnä minun ja äitin välillä juoksemista ja hieman hän sai sitten hanskaakin retuuttaa pisin peltoa. Oli ihanaa olla pirteässä pakkasilmassa ja Tedistäkin näki, kuinka hän oikein selvästi nautti, kun sai juoksennella.




Silmiimme sattui kaupassa käydessä naudan putkiluita, joten ostimme Tedille niitä pussillisen. Kotona annoimme hänelle sitten pienimmän jäydettäväksi ja voi sitä iloa! Tedi piti luusta aivan mielettömästi ja aluksi kuljetteli sitä pitkin taloa. Lopulta hän päätyi sohvan taakse sitä syömään, varmaan ajatteli että nyt on niin hieno syötävä ettei sitä kukaan tule pois ottamaan! En kuitenkaan uskaltanut antaa Tedin hirveän kauaa sitä syödä, ettei maha mene ihan sekaisin.. Ja mitä tapahtuikaan kun otin luun pois - Tedi murisi minulle. Tedi ei ole ennen murissut, joten nyt sitten harjoiteltiin sitä että minulla on oikeus ottaa myös hänen luunsa. Tänään Tedi ei enää luun perään murissutkaan, taisi se uutuudenviehätyskin mennä.


Tänään kävimme myös taas moikkaamassa Rokia. Tällä kertaa pojat innostui hieman leikkimäänkin. Roki osasi todella hienosti myös olla Tedin kanssa, lähinnä Roki makasi maassa ja Tedi sitten läpsi.. On kyllä todella kiva, että Tedillä on tällaisia mukavia koirakavereita, jotta saa paljon positiivisia kokemuksia erikokoisista ja -näköisistä koirista!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti