lauantai 17. syyskuuta 2011

Kyllä saa olla ylpeä!

Nyt ollaan Tedin kanssa palauduttu takaisin Turkuun. Tedi täytti viime maanantaina 1! Ei yhtään tunnu siltä, että pian siitä on jo vuosi kun se pikkupallero muutti tänne meille :) Mutta on siitä kasvanut ihana poika, täydellisempää saa hakea. Ollaan taas muutamat näyttelyt koluttu ja Tedi on avannut sertitilinsäkin. Minä olen tietenkin maailman ylpein omistaja, sillä en olisi ikinä uskonut meidän ruusuke- ja pokaalivaraston täydentyvän tällaista vauhtia.. Ei voi muuta sanoa kuin että kaikinpuolin Tedi on aivan mahtava! Elokuun alkupuolella pidettiin parin viikon tauko näyttelyistä, mutta 20.8 matkasimme Nokialle ryhmikseen. Tedi sai ERI:n ja SA:n, oli JUK1 ja PU2 ja näinollen pokkasin ekan SERT:in!! Olin aivan shokissa (tietenkin), sillä en jotenkaan ollut ajatellut että meille vielä sertejä alkaisi tipahtelemaan.. Tuomarina oli Janiki Steinbock Israelista. Tedin arvostelu: Minimikoko. Kaunis pää, ilme. Tyylikäs kaulua. Hyvä ylä- ja alalinja, luusto, kulmaukset. Hyvä karvan laatu. Liikkuu hyvin.

Elokuun viimeisenä viikonloppuna matkasimme Hauholle, Wuolteen Kartanolle erkkariin. Paikka oli upea! Matkalla tosin meinasimme heti ajaa peurakolarin, mutta onneksi siltä vältyttiin ja päästiin turvallisesti paikan päälle. Erkkari oli todella hieno tapahtuma ja oli hauska nähdä myös epävirallisia luokkia ja mm. "kaljuja" ihan livenä. Tedi sai ERI:n, johon olin enemmän kuin tyytyväinen. Erkkarissa nimittäin taso on niin huikea, että nyt ihan tosissani odotin sitä EH:ta. Tuomarina oli Sue Goddard Iso-Britanniasta, joka saneli Tedistä näin: 11 months. Slightly smaller. Head OK. Good eye + mouth. Neat, well placed hocks. Moved well both ways. Coat cleasing well.

Tänään sitten menimme Hyvinkäälle ryhmänäyttelyyn Divan ja Leenan kanssa. Eilen meillä olikin taas pieni homma Tedin turkin kanssa, sillä se on kyllä aikamoinen. Takkuja ilmestyy joka sekunti lisää sitä mukaa mitä niitä harjaa pois.. Suuret kiitokset kuuluu kyllä Marikalle, joka trimmasi Tedin ja Leenalle, joka tuli vielä auttamaan pesussa ja harjaamisessa.. Eikä siinä mennytkään kuin puoli yhteen yöllä, mutta kyllä kannatti, sillä Tedi sai ensin ERI:n ja SA:n, oli PU1 ja saatiin toinen SERT! Tässä vaiheessa mulla meinasi jo oikeasti henki lähteä ja kädet tärisi. Sitten piti vielä kerta mennä juoksentelemaan kehässä Miisan kanssa, jossa Tedi sijoittui VSP:ksi. Tämä menestys on ihan uskomatonta tuolle pikku-ukolle ja mun pääkopalleni, joka aiheuttaa varmaan taas sen että kävelen seuraavan viikon naama näkkärillä :) Tuomarina Hyvinkäällä oli Tarja Löfman. Tedin arvostelu: Mittasuhteiltaan tyypillinen juniori uros, jolla hyvä sukupuolileima. Hyvä pigmentti ja purenta. Oikeat pään mittasuhteet ja hyvä otsapenger. Kallo-osa saa vielä täyttyä. Ikäisekseen hyvä rintakehä. Sopivasti kulmautunut etuosa. Liikkuu erinomaisella yhdensuuntaisella askeleella. Vielä hieman pehmeä karva. Esitetään erinomaisesti.

Varsinkin tuosta viimeisestä lauseesta sain taas lisää rohkeutta.. Ehkäpä mä vielä joskus opin ihan kunnolla tuon esittämisenkin. Onneksi mulla on maailman paras koira sen harjoitteluun, Tedi kun ei vähistä hötkyile :) Nyt kun katsoo tuota rättiväsynyttä palleroa tuossa vieressä, en voisi enempää olla Sannan kanssa samaa mieltä, sillä hän totesi tänään että kohtalo taisi johdattaa mut ja Tedin yhteen kun siihen jo pienokaisena niin tykästyin. On se vaan niin täydellinen mulle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti